čtvrtek 13. června 2024

Třídní výlet

 Vážení rodiče, s ohledem na nutnost včasné organizace, posílám vám informace o závěrečném školním výletě:

Pojedeme dne 18.6. 2024 na Liščí Mlýn do Frenštátu pod Radhoštěm . Odjezd objednaným autobusem v 7:50, návrat přibližně 14:45.
Cena 520 Kč zahrnuje:
program 250 Kč
oběd (rizoto bezlepkové) 70 Kč
doprava (zálohově) 200 Kč

Nástup : v 9 hodin

velmi důležité upozornění !!! Je nutné dodržet nástup na školní výlet - skupina může vstoupit do areálu i dříve než v 9 hodin (pokud není dohodnuto jinak). Je však nutné řídit se pokyny personálu, jelikož skupiny se v areálu mohou křížit.

Ukončení: ve 14 hodin

Strava : máte-li k jednodennímu výletu objednán a zaplacen oběd, ten bude vydán na základě dohody v době od 11,30 do 14.00 hodin. V naší kuchyni se vaří chutně a dobře, hygienická způsobilost je dána kontrolami zaměstnanců Okresní hygienické stanice, kteří neshledávali žádné nedostatky.

Program: po příjezdu budou děti rozděleny do kmenů, dostanou svá indiánská jména, budou zvoleni náčelníci a po celý pobyt bude probíhat zdravé soupeření mezi jednotlivými kmeny. Po uvítání si děti vyrobí čelenky a pomalují si obličej indiánskými barvami😊. Seznámí se s indiánskou vesničkou. Dozví se, jak tam probíhal běžný život.. Pod vedením našeho animátora „Velké lišky“ a pedagogického dozoru budou jezdit na koni, naučí se hry, kterými se malí indiáni zdokonalovali v dovednostech. Vyzkouší si znakové písmo, ale také lukostřelbu apod. V případě deštivého počasí se bude v programu mírně improvizovat, ale děti o nic zásadního nepřijdou. Projížďku na koních absolvují za každého počasí, zbývající program se odehraje v budově Liščího mlýna, nebo pod nadstřešenou terasou či nadstřešeným prostorem u ohniště.

Co vzít s sebou :

oblečení - dobrou náladu 😊 opotřebovaný oděv - děti se budou válet po zemi ap., dobré oblečení do deštivého počasí, sportovní obuv- nepromokavou, jsou vhodné i gumáčky (nepříznivé počasí), aby dětem nenateklo do bot, pláštěnka. Jsme pod horami, bývá zde chladněji než ve městě!

kapesné - nejen děti si mohou v našem indiánském obchůdku, zakoupit originální indiánské šperky, suvenýry a také občerstvení.



Vyúčtování třídního fondu

Příjmy: 250 Kč (květen 2023)              200 Kč (září 2023)                40 Kč (přeplatek za autobus 9.11. Svět techniky) Výdaje: 387,10 ...